PIŠKOTKI

V Spletnem mestu recenostorjeno.si želimo svojim obiskovalcem vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Na podlagi poznavanja, kakšne vsebine obiskovalce zanimajo in kaj pri nas iščejo, lahko ponudimo prave vsebine. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno in tako skladno z veljavno zakonodajo varujemo njihovo zasebnost.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Zakaj jih potrebujemo?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporabljamo prav tako za lastne analitske potrebe (število obiskov) in personalizirane oglase. Analiza obiska naših spletnih strani temelji na obdelavi anonimiziranih podatkov. Piškotki za personalizirane oglase spremljajo aktivnost uporabnika na obiskani strani in s tem omogočajo, da lahko uporabniku prikažemo primerno/personalizirano oglasno vsebino.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletnega centra), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

S klikom na povezavo »Dovolim«, ob prvem obisku na strani, se strinjate z uporabo piškotkov za za prikaz personaliziranih oglasov , ki jih uporabljamo za to, da vam prikažemo primerno oglasno vsebino. V kolikor ne kliknete na povezavo »Dovolim« in nadaljujete z ogledom Spletnega mesta recenostorjeno.si, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje Spletnega mesta recenostorjeno.si in analitiko, piškotki za personalizirane oglase pa se ne bodo naložili.

Večina oglaševalskih mrež ponuja možnost izključitve iz oglaševanja. Svoje nastavitve lahko uredite na sledečem naslovu: www.youronlinechoices.com.


Spletno mesto recenostorjeno.si uporablja naslednje piškotke:

Piškotki potrebni za delovanje spletnega mesta recenostorjeno.si

Naziv piškotka Vsebina Čas piškotka Izdajatelj
__hs_opt_out Zavrnitev sledenja Hubspota 13 mesecev .recenostorjeno.si
__cfduid Zagotavlja prikaz Hubspot strani 1 mesec .recenostorjeno.si
hubspotutk Zagotavlja ustrezno delovanje obrazcev 13 mesecev .recenostorjeno.si
_cfruid Zagotavlja prikaz Hubspot strani Do zaključka seje Hubspot

Analitični piškotki

_gat Google analytics merjenje statistike obiska 10 minut .recenostorjeno.si
_ga Google analytics merjenje statistike obiska 2 leti .recenostorjeno.si
_gid Google analytics merjenje statistike obiska 1 dan .recenostorjeno.si

Piškotki za personalizirane oglase in sledenje

_fbp Facebook ciljano oglaševanje 3 mesece .recenostorjeno.si
__hssc Hubspot analitika 30 min .recenostorjeno.si
__hssrc Hubspot analitika Do konca seje .recenostorjeno.si
__hstc Hubspot analitika  13 mesecev .recenostorjeno.si

Če želite spremeniti svoje strinjanje z Hubspot piškotki, prosimo kliknite "Ponastavi piškotke".
PONASTAVI PIŠKOTKE

V primeru, da želite brisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov:

Google Crome

Google Crome

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Internet explorer

Internet Explorer

Opera

Opera

Safari

Safari

Realizirajte svoj projekt z MERKURjem!

Naročite se na posvet s svetovalcem

080 88 01 | info@merkur.si